sádlo
cibule
vepřové plecko
masový vývar
brambory
kysané zelí
2 stroužky česneku
sůl, pepř, kmín, mletá paprika, libeček
zakysaná smetana
Postup:
Do hrnce dáme 1-2 lžíce sádla a na něm osmahneme do sklovita cibuli. Přidáme maso nakrájené na kostky a podusíme, až se zatáhne a pustí šťávu.
Osolíme, opepříme, přidáme kmín, mletou papriku a zalijeme masovým vývarem. Přikryté pokličkou dusíme do poloměkka. Poté přidáme cca
2 středně velké nastrouhané brambory a zamícháme. Za občasného promíchávání vaříme až do úplného změknutí masa.
Na závěr přidáme zvlášť uvařené a zcezené kysané zelí, a prolisované stroužky česneku. Podle potřeby ještě dochutíme a necháme krátce probublat se snítkou libečku.
Na talíři zdobíme zakysanou smetanou.
Vhodná příloha: knedlík nebo chléb