segedinsky-gulas

Segedinský guláš zahuštěný strouhaným bramborem

sádlo

cibule

vepřové plecko

masový vývar

brambory

kysané zelí

2 stroužky česneku

sůl, pepř, kmín, mletá paprika, libeček

zakysaná smetana

Postup:

Do hrnce dáme 1-2 lžíce sádla a na něm osmahneme do sklovita cibuli. Přidáme maso nakrájené na kostky a podusíme, až se zatáhne a pustí šťávu.

Osolíme, opepříme, přidáme kmín, mletou papriku a zalijeme masovým vývarem. Přikryté pokličkou dusíme do poloměkka. Poté přidáme cca

2 středně velké nastrouhané brambory a zamícháme. Za občasného promíchávání vaříme až do úplného změknutí masa.

Na závěr přidáme zvlášť uvařené a zcezené kysané zelí, a prolisované stroužky česneku. Podle potřeby ještě dochutíme a necháme krátce probublat se snítkou libečku.

Na talíři zdobíme zakysanou smetanou.

Vhodná příloha: knedlík nebo chléb