zeleninova-panev

Dajova zeleninová pánev

Ingredience:

cibule

cuketa

žampiony

paprika

pórek

cherry rajčátka

olej

zeleninový nebo slepičí vývar

sůl, mletý pepř, mletá paprika, event. chilli

Postup:

Na trošce oleje lehce osmažíme nakrájenou cibuli a na ni pak přidáme na větší kostky nakrájenou cuketu, žampiony nakrájené na plátky, papriku na větší proužky, pórek na kolečka a rozkrojená cherry rajčátka. Po chvilce podlijeme trochou zeleninového nebo slepičího vývaru a na středním plameni dusíme. Během dušení směs lehce osolíme, okořeníme mletým pepřem, špetkou mleté papriky, může být i trochu chilli. Zkoušíme, aby se nám zelenina nerozvařila, ale byla tzv. na skus. Po cca 10-15 minutách ji z plotýnky odstavíme.

Podáváme s různě upraveným bramborem, rýží anebo pečivem. Vhodná příloha je též kuskus nebo quinoa.

Obměna: K cibulce můžeme přidat na kousky nakrájené kuřecí nebo krůtí maso.