Stravou ke zdraví a vitalitě
Zdravá strava je jedním ze základních kamenů dobrého zdraví a významně ovlivňuje jeho kvalitu.

Základní principy zdravého stravování
Střídmost
Pro celkovou pohodu a zdraví našeho organismu je důležité se nepřejídat. Pamatujte, že se člověk cítí lépe spíše maličko hladový než trochu přejedený. Takže všeho s mírou. Vhodnější jsou menší porce. Jejich velikost volte i s ohledem na vaši pohybovou aktivitu.
Pestrost
Připravujte jídlo pestře. Neměl by chybět dostatek zeleniny. Čím bude skladba vaší stravy barevnější, tím obsáhne i více druhů vitamínů, minerálů a látek potřebných pro váš organismus.
Pravidelnost
Pravidelná strava přináší vašemu organismu pocit harmonie. Je vhodné si ji rozdělit do cca 5 denních dávek s odstupy 2,5 – 3 hodin. Nezatěžujte tedy po dobu trávení svůj trávicí trakt neustálým uždibováním něčeho dalšího.
Pohoda a žádný spěch
U jídla nespěchejte a nerozptylujte se jinými činnostmi. Každé sousto si v klidu vychutnejte. Dříve se tak i zasytíte, nesníte toho zbytečně moc a budete se cítit lépe. Jídlo též dostatečně prožvýkejte, přispějete tak k jeho lepšímu trávení.
Kvalitní potraviny
Dopřejte si kvalitní suroviny, které neobsahují zbytečně moc chemických látek. Vyhýbejte se průmyslově zpracovaným a konzervovaným potravinám, dávejte přednost domácím a čerstvě připravovaným pokrmům.
Pitný režim
Nezapomínejte ani na dostatečný pitný režim. Přes den byste měli vypít alespoň 2,5 litrů nejlépe čisté neperlivé vody.

Dodržování základních principů zdravého stravování by mělo být součástí zdravého životního stylu, který zahrnuje také pravidelný pohyb, psychickou pohodu a zdravou sebelásku.